Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Geroerbakte pikante spitskool, schnitzel en aardappelen

Aardappelen, groente en vlees, maar dan anders.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 kleine spitskool (ca. 500 gram)
  • 1 kleine ui
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 2 kleine ongepaneerde varkensschnitzels
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de spitskool schoon en snijd hem in smalle repen.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Snijd het stukje peper klein.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig. Bak de tomatenpuree en het pepertje even mee.
  6. Roerbak de kool enkele minuten mee.
  7. Voeg het paprikapoeder toe en laat de kool in nog een paar minuten gaar worden.
  8. Bestrooi de schnitzels met peper en bak ze in de margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  9. Serveer de schnitzel en aardappelen bij de spitskool.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik tomatenpuree in deze gevulde paprikasoep.  Vries eventueel in porties in en bewaar maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spitskool is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 480 kcal 480 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept