Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Geroerbakte courgette met schnitzel en aardappelpuree

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1-2 courgettes
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • peper, nootmuskaat
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ eetlepel sesamzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Was de courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakken.
  3. Bestrooi de schnitzels met peper en bak ze in 2 eetlepels margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  4. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  5. Verwarm de rest van de margarine in een wok of braadpan en bak hierin de courgette kort. 
  6. Pers de knoflook er bovenuit en voeg het gemberpoeder en wat peper toe. Roerbak de groente in 4-5 minuten gaar. 
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  9. Strooi het sesamzaad over de courgette.
  10. Serveer de courgette met de gebakken schnitzel en de aardappelpuree. 

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Courgette:
In de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 570 kcal 570 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept