Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Geroerbakte bief met taugé

Geroerbakte bief met taugé

Zo kun je een recept met biefstuk ook klaarmaken.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 bosje radijs
  • 1 kleine paprika
  • 1 kropje andijvie
  • 100 gram taugé
  • 6 takjes koriander
  • 2 eetlepels olie
  • azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram biefstuk
  • cayennepeper
  • 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de radijs en de paprika schoon. Halveer de radijsjes en snijd de paprika in blokjes.
  3. Was de andijvie, laat goed uitlekken en snijd het in repen.
  4. Was de taugé en laat dit goed uitlekken.
  5. Maak de koriander schoon en knip het klein.
  6. Klop een dressing van 1 eetlepel olie, azijn, wat koriander en peper.
  7. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  8. Snijd de biefstuk in smalle repen.
  9. Verwarm de rest van de olie en bak op hoog vuur hierin het vlees met de knoflook snel bruin.
  10. Voeg de taugé en cayennepeper toe en roerbak dit 1 minuut mee.
  11. Roer de ketjap erdoor en neem de pan van het vuur.
  12. Meng de radijs, de paprika en de dressing door de andijvie.
  13. Geef de salade en de rijst bij het vlees.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap of sojasaus.

Ingrediënten over?

Koriander
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Verwerk de rest in deze bonensoep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Andijvie is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept