Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Geroerbakt varkensvlees met bosui en kerrie

Geroerbakt varkensvlees met bosui en kerrie

Zo geef je het vlees iets extra's.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 470 kcal

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 3 bosuitjes
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 150 gram varkensfilet
  • peper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon. Kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ca. 2 cm.
  4. Verwarm de helft van de margarine in een kleine pan en fruit daarin de bosui met de kerrie enkele minuten.
  5. Strooi er peper en het volkorenmeel over en warm dit goed door.
  6. Giet er 150 ml water met het stukje bouillontablet bij, beetje bij beetje, tot een saus is ontstaan.
  7. Voeg de citroenschil toe en laat de saus zacht trekken.
  8. Snijd het vlees in smalle repen en bestrooi ze met peper.
  9. Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en roerbak hierin het vlees in enkele minuten gaar en bruin.
  10. Geef de saus, aardappelen en sperziebonen erbij.

Allergie-informatie

Lees het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik bosui in een lekkere pompoensoep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 470 kcal
Vet 17 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 46 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 27 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept