Bereiding
- Trek het velletje van de perziken. Dompel ze daarvoor eventueel 20 tellen in kokend water.
-
Halveer de perziken en verwijder de pit.
-
Snijd het vanillestokje in de lengte open.
-
Breng 100 ml water met het vanillestokje en de suiker aan de kook. Doe de perzikhelften erin en laat de perziken tegen de kook aan in ca. 5 minuten zacht worden.
-
Neem de perziken uit het vocht.
-
Kook het vocht op hoog vuur zonder deksel tot de helft in.
-
Verwijder het vanillestokje en laat de vloeistof afkoelen.
-
Schenk het over de perzikhelften.
-
Geef er eventueel een schepje yoghurt bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.