Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gepocheerde perzik

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 perziken
  • ½ vanillestokje
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Trek het velletje van de perziken. Dompel ze daarvoor eventueel 20 tellen in kokend water.
  2. Halveer de perziken en verwijder de pit.
  3. Snijd het vanillestokje in de lengte open.
  4. Breng 100 ml water met het vanillestokje en de suiker aan de kook. Doe de perzikhelften erin en laat de perziken tegen de kook aan in ca. 5 minuten zacht worden.
  5. Neem de perziken uit het vocht.
  6. Kook het vocht op hoog vuur zonder deksel tot de helft in.
  7. Verwijder het vanillestokje en laat de vloeistof afkoelen.
  8. Schenk het over de perzikhelften.
  9. Geef er eventueel een schepje yoghurt bij.

Ingrediënten over?

Vanillestokje:
Maak je eigen vanillesuiker door de rest van het vanillestokje in een goed afsluitbaar potje met fijne tafelsuiker te bewaren. Na een week heeft de suiker de fijne vanillesmaak en -geur al opgenomen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Perzik heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 85 kcal 85 kcal
Vet 0 gram 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 2 gram 2 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept