Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gepocheerde peer

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht

Ingrediënten

  • 1 perssinaasappel
  • 2 handperen
  • 1 schuimkoekje

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit.
  2. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
  3. Breng de peren in het sinaasappelsap aan de kook. Pocheer de peren tegen de kook aan in ca. 10 minuten zacht.
  4. Laat de peren in het vocht afkoelen.
  5. Leg de peren op borden en snijd ze als een waaier in.
  6. Druppel het sap er over en garneer met kruimels van het schuimkoekje.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht gegrilde biefstuk, venkel en hasselback.

Ingrediënten over?

Peren:
peren zijn wel tot drie weken goed te houden in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Peer is deze maand (maart) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 125 kcal 125 kcal
Eiwit 1 gram 1 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 25 gram 25 gram
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.