Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gepocheerde peer

Gepocheerde peer

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 perssinaasappel
  • 1 vanillestokje
  • 2 theelepels rozenwater
  • 2 handperen
  • 40 gram amandelspijs

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit. 
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte in tweeën. 
  3. Breng het sinaasappelsap met het vanillestokje aan de kook en laat het een beetje inkoken. 
  4. Verwijder het vanillestokje en roer het rozenwater erdoor. 
  5. Warm de grill voor. 
  6. Schil de peren en laat het steeltje er aanzitten. Snijd de peren om het klokhuis in smalle partjes, maar laat de peren heel. 
  7. Zet de peren op ovenvaste bordjes en druppel de siroop erover.  Laat de peren onder de hete grill in ca. 10 minuten goudbruin kleuren. 
  8. Snijd het amandelspijs in 2 stukjes en leg het naast de peren. Laat het amandelspijs onder de grill nog even kleuren. 
  9. Geef de peren warm of koud en garneer met een half vanillestokje.

Ingrediënten over?

Peren:
peren zijn wel tot drie weken goed te houden in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Peer is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 205 kcal 205 kcal
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 35 gram 35 gram
Waarvan suikers 30 gram 30 gram
Vezels 5 gram 5 gram
Eiwit 3 gram 3 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept