Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gemberthee

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 stuk gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 zakje (rooibos)thee

Bereiding

  1. Boen de citroen goed schoon en snijd een dunne reep van de schil. Pers een halve citroen uit.
  2. Schil het stuk gember en rasp het grof.
  3. Breng 800 ml water met het theezakje, het citroensap, de citroenschil en de gember tegen de kook. Laat dit 10 minuten trekken.
  4. Snijd van de overgebleven halve citroen 2 schijven en halveer ze.
  5. Schenk de gemberthee in 4 glazen en steek een halve schijf citroen op de rand.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 4 kcal 4 kcal
Eiwit 0 gram 0 gram
Koolhydraten 1 gram 1 gram
Waarvan suikers 0 gram 0 gram
Vet 0 gram 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 0 gram 0 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept