Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gemarineerde meloen

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel suiker
  • ca. ½ eetlepel citroensap
  • 2 schijven Galiameloen of 1 schijf Galiameloen en 1 schijf watermeloen

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  2. Breng 100 ml water met de geraspte gember, de suiker en het citroensap aan de kook. Los de suiker op en laat de siroop afkoelen.
  3. Schil de stukken meloen en snijd het vruchtvlees in blokjes of bolletjes.
  4. Schep de gembersiroop erdoor en laat het minimaal 1 uur intrekken.
  5. Verdeel de meloen over 2 coupes.

Ingrediënten over?

Meloen:
Verpak een stuk meloen in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast.
Maak van de rest van de meloen een fruitsalade. Lekker met aardbeien, frambozen, bessen, blokjes peer, stukjes kiwi.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Meloen heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 70 kcal 70 kcal
Eiwit 1 gram 1 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 0 gram 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept