Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gemarineerde meloen

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • ca. ½ eetlepel citroensap
  • 2 schijven Galiameloen of 1 schijf Galiameloen en 1 schijf watermeloen

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  2. Roer de geraspte gember en het citroensap door 4 eetlepels water.
  3. Schil de stukken meloen en snijd het vruchtvlees in blokjes of bolletjes.
  4. Schep het gemberwater erdoor en laat het minimaal 1 uur op een koele plaats intrekken.
  5. Verdeel de meloen over 2 coupes.

Ingrediënten over?

Meloen:
Verpak een stuk meloen in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast.
Combineer de rest van de meloen met aardbeien, frambozen, bessen, blokjes peer, stukjes kiwi. Of maak er deze spannende meloensoep van.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Meloen heeft deze maand (september) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 40 kcal 40 kcal
Vet 0 gram 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 9 gram 9 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept