Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Geserveerd met pinda's
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gemarineerde kipreepjes

Zoek een ander recept

Met spitskool en volkoren noedels is dit recept een bijzondere en lekkere variatie op een Indonesische klassieker.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ rode peper
  • 1 theelepel gemalen sereh (citroengras)
  • gemalen koriander (ketoembar)
  • gemalen komijn (djinten)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel citroensap
  • 200 gram kipfilet
  • 1 kleine spitskool
  • 150 gram volkoren noedels
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Maak de peper schoon en snijd het stuk heel fijn.
  2. Maak een marinade van de rode peper, de sereh, 1 theelepel koriander, 1 theelepel komijn, de uitgeperste knoflook en het citroensap.
  3. Snijd de kipfilets in de lengte in repen.
  4. Bestrijk de stukken kip met de marinade en laat het minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
  5. Maak de spitskool schoon en snijd de kool in repen.
  6. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met een anti aanbakbodem. Bak hierin de kip aan alle kanten bruin en gaar.
  8. Verwarm de rest van de olie in een pan en roerbak hierin de spitskool in een paar minuten gaar. Maak op smaak met wat koriander en komijn.
  9. Geef de spitskool en de noedels bij de kip.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Gebruik de rest van de rode peper bij de vis.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spitskool is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 560 kcal 560 kcal
Eiwit 45 gram 45 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,2 gram 0,2 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.