Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gemarineerde kip met bruine bolletjes en raita

Gemarineerde kip met bruine bolletjes en raita

Een recept met kip om eens lekker mee uit te pakken.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • ½ bosje koriander
  • 1 eetlepel olie
  • 1 limoen
  • 200 ml halfvolle yoghurt
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 gedroogd pepertje
  • 1 flinke kipfilet
  • 1 komkommer
  • 4 bruine bolletjes

Bereiding

  1. Pel de ui en 1 teentje knoflook en snijd dit klein.
  2. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  3. Was de koriander en hak de blaadjes en steeltjes klein.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
  5. Halveer de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in dunne plakken en houd apart.
  6. Neem de pan van het vuur en klop 100 ml van de yoghurt, het limoensap, de gember, de helft van de kleingesneden koriander, de gemalen koriander, de komijn en het verkruimelde pepertje erdoor. 
  7. Snijd de kipfilet in dunne plakken. Schep de kip door de yoghurtmarinade en laat dit 1 uur afgedekt in de koelkast intrekken.
  8. Was de komkommer. Snijd ¼ deel van de komkommer in dunne plakjes.
  9. Rasp de rest van de komkommer grof. Laat de geraspte komkommer in een zeef goed uitlekken.
  10. Pers het overgebleven teentje knoflook uit boven een kom.
  11. Voeg de geraspte komkommer en de rest van de yoghurt toe. Maak de raita op smaak met wat kleingesneden koriander en peper.
  12. Warm de grill voor. 
  13. Rooster de broodjes onder de grill lichtbruin. Snijd de broodjes open en bak de snijkanten lichtbruin.
  14. Schep het kipmengsel met de marinade in een ovenvaste schaal. Laat de kip onder de hete grill in 15 minuten gaar worden. Schep het mengsel een keer om.
  15. Beleg de broodjes met plakjes komkommer en verdeel de kip erover. Garneer met de rest van de korianderblaadjes en een plakje limoen en geef de raita erbij.

Ingrediënten over?

Koriander:
Bewaar de rest van de koriander tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar. Koriander is lekker in deze witte bonensalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 530 kcal 530 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept