Bereiding
- Pel de ui en knoflook. Snijd de ui en de helft van de knoflook klein.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Was de koriander en snijd klein.
- Bak de ui en knoflook in de olie zacht.
- Pers het sap van de helft van de limoen uit. Snijd de rest in dunne plakken en houd apart.
- Schep de ui en knoflook in een kom. Voeg het limoensap, de gember, gemalen koriander en komijn toe. Breng op smaak met chilivlokken en wat verse koriander. Roer de helft van de yoghurt erdoor.
-
Snijd de kipfilet in dunne plakken en was je handen. Schep de kip door de yoghurtmarinade en laat dit 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
-
Was de komkommer en snijd ¼ in dunne plakken.
-
Rasp de rest van de komkommer grof. Laat in een zeef goed uitlekken.
-
Pers de rest van de knoflook uit.
- Meng de geraspte komkommer, knoflook en de rest van de yoghurt. Breng de raita op smaak met wat verse koriander en peper.
-
Zet de grillstand van de oven aan.
- Snijd de broodjes open en rooster onder de grill lichtbruin.
-
Schep het kipmengsel met de marinade in een ovenvaste schaal. Laat de kip onder de hete grill in 15 minuten gaar worden. Schep halverwege om.
-
Beleg de broodjes met plakjes komkommer en verdeel de kip erover. Garneer met de rest van de verse koriander en een plakje limoen. Serveer de raita erbij.
Allergie-informatie
We
kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van
allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.