Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gemarineerde garnalen met rijst

Gemarineerde garnalen met rijst

Met sperziebonen voor je dagelijkse portie groente.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 495 kcal

Ingrediënten

  • 15 gram gember
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • snufje gemalen kruidnagel
  • ½ eetlepel citroensap
  • 200 gram rauwe gepelde garnalen (evt. ontdooid uit de diepvries)
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 sjalotjes
  • 6 takjes koriander
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  2. Pel het teentje knoflook en hak het fijn.
  3. Meng de gember met de knoflook, de specerijen en het citroensap in een kom.
  4. Schep de garnalen erdoor en laat dit een half uur afgedekt in de koelkast marineren.
  5. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in 10 minuten gaar.
  7. Pel de sjalotten en snijd ze klein.
  8. Was de koriander en snijd het klein.
  9. Verwarm de olie in een grote koekenpan.
  10. Leg de garnalen naast elkaar in de hete olie.
  11. Bak ze in ca. 3 minuten tot ze roze zijn. Keer ze af en toe.
  12. Leg de garnalen op een voorverwarmde schaal.
  13. Fruit op hoog vuur snel de sjalot en de koriander in de overgebleven olie en schep dit op de garnalen.
  14. Serveer de rijst en de sperziebonen erbij.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Lekker met geroerbakte Chinese kool.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal (gamba). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies alleen voor gamba (tijgergarnaal) met ASC.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 495 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 63 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 26 gram
Zout
1,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept