Bereiding
- Schil de gember en rasp fijn.
-
Pel de knoflook en hak fijn.
-
Meng de gember met de knoflook, specerijen en het citroensap in een kom.
-
Schep de garnalen erdoor en laat dit een half uur afgedekt in de koelkast marineren.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de sperziebonen schoon en kook in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Pel de sjalotten en snijd klein.
-
Was de koriander en snijd klein.
-
Verwarm de olie in een grote pan.
-
Leg de garnalen naast elkaar in de hete olie.
-
Bak 3 minuten tot de garnalen roze zijn. Keer af en toe.
- Haal de garnalen uit de pan en leg op een voorverwarmde schaal.
- Bak de sjalot en koriander op hoge stand in de overgebleven olie en schep dit op de garnalen.
-
Serveer de rijst en de sperziebonen erbij.
Allergie-informatie
We
kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van
allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.