Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gemarineerde bietjes

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2-3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olie
  • peper, nootmuskaat
  • 2 theelepels dille (vers of diepvries)
  • 500 gram gekookte bieten
  • 150 gram tofu
  • paprikapoeder
  • 500 gram aardappelen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 zakje (± 30 gram) rucola

Bereiding

  1. Maak een marinade van de azijn, de olie, wat peper en de dille.
  2. Stroop het vel van de bietjes en schaaf de bieten in dunne plakjes.
  3. Schep de marinade erdoor en laat dit op een koele plaats 1 uur intrekken.
  4. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met paprikapoeder. Zet ze even weg.
  5. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  6. Bak de tofu in de hete margarine bruin.
  7. Breng de melk aan de kook. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  8. Schik in een schaal de rucola en schep de bietjes erop. Geef de tofu en de aardappelpuree erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in water in de koelkast nog maximaal 2 dagen. Gebruik de rest van de tofu in dit rijstgerecht.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Rode biet is deze maand (januari) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 515 kcal 515 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept