Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gekruide linzensoep

Een recept met rode linzen en verse kruiden om van te genieten.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht, lunch
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • stukje prei
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 75 gram rode linzen
  • 3 takjes koriander of munt
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de prei in smalle ringen en de tomaat in stukjes.
  3. Verwarm de olie en bak hierin de kerriepoeder en het komijnzaad zacht.
  4. Smoor de ui en de prei kort mee.
  5. Voeg 400 ml water toe met het stukje bouillontablet, de stukjes tomaat en de linzen en breng dit aan de kook. Kook de linzen in 15-20 minuten gaar.
  6. Pureer de soep eventueel met een staafmixer of in de keukenmachine.
  7. Maak de soep op smaak met kleingesneden koriander of munt.
  8. Schep er aan tafel een lepel yoghurt op.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast of vries ze in. In de koelkast zijn ze nog ongeveer 5 dagen houdbaar. 
Munt is ook lekker in een komkommersalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (april) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 185 kcal 185 kcal
Eiwit 10 gram 10 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept