Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gekookte mosselen

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • mespunt tijm

Bereiding

  1. Was de mosselen goed en verwijder kapotte en extra zware exemplaren.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  4. Voeg de bouillon toe met wat tijm en laat dit enkele minuten koken.
  5. Voeg dan de mosselen toe en kook ze in ca. 10 minuten met een deksel op de pan gaar.
  6. Schud de mosselen een paar keer tot alle schelpen open staan. Verwijder de mosselen die dicht blijven.

Menusuggestie

Lekker met broccolisalade en (glutenvrij) volkoren stokbrood.

Hiervoor heb je nodig...

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van bouillon het etiket.

Ingrediënten over?

Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ui is deze maand (december) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat mossel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Mossel (Nederland, Denemarken) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 200 kcal 535 kcal
Eiwit 20 gram 40 gram
Koolhydraten 9 gram 40 gram
Waarvan suikers 0 gram 2 gram
Vet 9 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 4 gram
Vezels 0 gram 10 gram
Zout
1,2 gram 2,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept