Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gekookte mosselen

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 1½ teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • azijn
  • peper
  • 1 kg mosselen
  • 1 ui
  • mespunt tijm
  • 1 klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes. 
  2. Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
  3. Pers het halve teentje knoflook boven 1 eetlepel olie uit.
  4. Maak een dressing van de olie met azijn en wat peper. 
  5. Laat de broccoli uitlekken. Schep de dressing door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
  6. Was de mosselen goed en verwijder kapotte en extra zware exemplaren.
  7. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  8. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  9. Voeg 100 ml water toe met wat tijm en laat dit enkele minuten koken.
  10. Voeg dan de mosselen toe en kook ze in ca. 10 minuten met een deksel op de pan gaar.
  11. Schud de mosselen een paar keer tot alle schelpen open staan. Verwijder de mosselen die dicht blijven.
  12. Serveer de mosselen met de broccolisalade en stokbrood.

Ingrediënten over?

Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat mossel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte mossel is een goede keus.

Past in dieet

  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 545 kcal 545 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
2,2 gram 2,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept