Materialen
Ovenschaal, staafmixer of keukenmachine.
Bereiding
- Pel de sjalotten en knoflook en snijd klein.
-
Maak de paddenstoelen schoon en snijd in vieren.
-
Was de tomaten en snijd doormidden.
-
Rooster de pijnboompitten en het sesamzaad in een droge koekenpan en zet even apart.
-
Fruit de knoflook en de helft van de sjalot in de helft van de olie zacht.
-
Spoel de witte bonen af en laat goed uitlekken.
-
Pureer de witte bonen met de gefruite sjalot en knoflook met een staafmixer of in een keukenmachine.
-
Doe de bonenpuree in een pan. Voeg wat water en tijm toe en verwarm het zacht. Breng de puree op smaak met peper en wat citroensap.
-
Verwarm de grill boven in de oven.
-
Plaats de tomaten met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. Strooi de poedersuiker erover. Laat de tomaat onder de hete grill in 2-3 minuten karamelliseren.
-
Bak de rest van de sjalotten en paddenstoelen in de rest van de olie op een hoge stand. Breng op smaak met wat peper en tijm.
- Schep de bonenpuree met daarop de tomaten op een bord. Serveer de paddenstoelen ernaast. Garneer met pijnboompitten en sesamzaad.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.