Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gehaktspiesjes met paprikadip en zoete aardappel

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 rode paprika's
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 8 takjes koriander
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 kleine komkommer
  • citroensap
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Was de zoete aardappelen goed en snijd ze in dikke plakken. Kook ze in een bodempje water in 5 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon. 
  3. Snijd de paprika’s in stukken. Snijd de uien en de knoflook klein.
  4. Fruit de helft van de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie zacht. Voeg de stukken paprika toe en smoor ze in 10 minuten gaar.
  5. Was de koriander onder stromend water en knip het klein.
  6. Maak het gehakt aan met wat van de ui, wat koriander, komijn en cayennepeper. Vorm van het gehakt 4 rolletjes en laat ze 15 minuten afgedekt in de koelkast opstijven.
  7. Snijd de komkommer in blokjes. Maak er met de rest van de ui, wat koriander, citroensap en de yoghurt een salade van.
  8. Pureer de paprika's met een staafmixer of in de keukenmachine fijn. Maak de puree op smaak met wat citroensap, komijn en cayennepeper. Roer er eventueel een beetje water door en laat afkoelen.
  9. Rooster de gehaktrolletjes in een grillpan of op de barbecue in ca. 10 minuten gaar en bruin.
  10. Bestrijk de plakken aardappel met olie en rooster ze in een grillpan of op de barbecue goudgeel.
  11. Geef de paprikadip, de komkommersalade en de zoete aardappel bij de gehaktrolletjes.

Ingrediënten over?

Koriander
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar. Gebruik koriander in deze pittige bonensoep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (september) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 35 gram 35 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept