Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
-
Scheur het brood in stukjes en week elke boterham in 1 eetlepel melk.
-
Maak de bosui schoon en snijd in ringen.
-
Was de tomaat en pureer hem in de keukenmachine of met een staafmixer.
-
Schil de knoflook en hak fijn.
-
Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de bosui, de knoflook, de gepureerde tomaat, peper en nootmuskaat.
-
Druk het gehakt in een kleine ovenvaste schaal.
-
Laat het gehakt in de hete oven in 30 minuten gaar en lichtbruin worden.
-
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Breng de rest van de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Serveer de aardappelpuree en de sperziebonen bij de gehaktschotel.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.