Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gehaktrolletjes met yoghurtsaus, salade en brood

Gehaktrolletjes met yoghurtsaus, salade en brood

De yoghurtsaus met komkommer en kruiden is een frisse tegenhanger van het kruidige gehakt.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 8 takjes platte peterselie
  • 200 gram rundergehakt
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 2 theelepel gemalen cayennepeper
  • 3 takjes dille
  • verse of gedroogde munt
  • ½ komkommer
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 2 tomaten
  • citroensap
  • 1 klein Turks bruin brood

Bereiding

  1. Pel de sjalotjes en snijd ze heel fijn.
  2. Was de peterselie en knip het klein.
  3. Maak het gehakt aan met 1 sjalot, de helft van de peterselie en de specerijen. 
  4. Vorm er rolletjes van en laat ze afgedekt in de koelkast opstijven.
  5. Was de dille en eventueel de munt.
  6. Was de komkommer. Rasp 1/3 van de komkommer grof boven een kom.
  7. Klop er de yoghurt, de dille en de gedroogde of in reepjes gesneden munt door.
  8. Snijd de rest van de komkommer in blokjes. 
  9. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  10. Meng de blokjes komkommer, de tomaten, de rest van de peterselie en de rest van de sjalot en maak het op smaak met citroensap.
  11. Rooster de gehaktrolletjes in een hete grillpan in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  12. Snijd het brood in punten en geef het met de salade en de cacik (yoghurtsaus) bij het vlees.

Ingrediënten over?

Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1,6 gram 1,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept