Bereiding
- Breng 300 ml water aan de kook en los het stukje bouillontablet er in op.
-
Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon over. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
-
Was de kruiden en hak ze klein.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Fruit de ui in 1 eetlepel olie zacht. Schep er de helft van de pijnboompitjes en 1 eetlepel peterselie door en maak op smaak met peper.
-
Maak het gehakt aan met 5 lepels gewelde bulgur, de helft van het uimengsel, peper, tijm en kaneel. Vorm er 8 ovalen balletjes van. Maak een holletje in het midden en vul met wat uimengsel. Vouw goed dicht.
-
Was de tomaten en snijd ze in parten. Maak er met peterselie en wat citroensap een salade van en zet even weg.
-
Bak de gehaktballetjes in de rest van de olie in 8 minuten gaar en bruin.
-
Meng de rest van de kruiden, ui en pijnboompitten door de bulgur en geef dit met de tomatensalade bij de gehaktballetjes.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.