Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gegrilde ananas op een stokje

Een ideaal nagerecht om de barbecue mee af te sluiten. Geen barbecue? Geen zorgen, je kunt de ananas ook in de oven roosteren.

  • 4 personen
  • 15-30 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 perssinaasappels
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 kleine ananas
  • 12 stevige prikkers, spiesen

Bereiding

  1. Pers de sinaasappels uit.
  2. Kook het sinaasappelsap met de basterdsuiker tot de helft in.
  3. Snijd van de ananas de onderkant en de bovenkant er af.
  4. Zet de ananas recht op een plank en schil de ananas van boven naar beneden. Zorg dat alle scherpe puntjes worden weggesneden.
  5. Snijd de ananas in de lengte in 12 parten. Snijd uit ieder part de harde kern.
  6. Rijg de parten in de lengte aan prikkers en bestrijk ze met de siroop. Rooster de parten ananas goudbruin.

Ingrediënten over?

Ananas: exotisch fruit, zoals ananas rotten sneller in de koelkast. Bewaar ze op een droge plek.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ananas heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 105 kcal 105 kcal
Eiwit 1 gram 1 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 0 gram 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept