Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gegrilde pruimen met vruchtencoulis en amandelgranola

Gegrilde pruimen met vruchtencoulis en amandelgranola

Een fruitige afsluiter van de avond. Dit dessert is zo klaar, voor een extra ontspannen diner. Je kunt het gerecht zelfs al de dag van tevoren maken. Zo blijft er extra veel tijd over om te genieten van elkaar.

  • 4 personen
  • minder dan 15 minuten
  • nagerecht
  • 70 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 250 gram diepvries bosvruchten
  • 4 flinke pruimen, nectarines of perziken
  • 2 eetlepels havermout of havervlokken
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen

Bereiding

  1. Laat de bosvruchten ontdooien.
  2. Pureer de vruchten met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde saus.
  3. Was de pruimen. Halveer ze en verwijder de pit.
  4. Gril de helften in een grillpan tot ze mooie streepjes hebben.
  5. Bak de havermout in een droge koekenpan goudgeel. Bak de geschaafde amandelen kort mee.
  6. Schenk de vruchtencoulis in 4 kleine borden. Leg de pruimen met de grillstreepjes naar boven erin en strooi de amandelgranola erover.

Ingrediënten over?

Bewaar pruimen niet te koud. Ze zijn op de fruitschaal ongeveer 6 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pruim heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 70 kcal
Vet 2 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 10 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 2 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept