Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gegrilde perzik en abrikoos met Perzische yoghurt

Je brengt de yoghurt op smaak met vanille, kaneel, rozenwater en pistachenoten.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • ½ vanillestokje
  • 150 ml dikke halfvolle yoghurt
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • ¼ theelepel rozenwater
  • 1 eetlepel ongezouten pistachenoten
  • 1 perzik
  • 2 abrikozen

Materialen

grillpan

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje open, schraap met een puntig mesje het merg eruit en voeg dit toe aan de yoghurt.
  2. Voeg ook kaneel en naar smaak rozenwater toe.
  3. Hak de pistachenootjes grof.
  4. Was de perzik en de abrikozen en snijd ze doormidden. Verwijder de pit en snijd het fruit in halve maantjes.
  5. Gril het fruit aan elke zijde een minuut in de grillpan.
  6. Verdeel het fruit over 2 bordjes en schep er wat yoghurt naast.
  7. Garneer met de pistachenootjes.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Perzik heeft deze maand (september) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 100 kcal 100 kcal
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 10 gram 10 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 5 gram 5 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept