Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gegrilde groentedip

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 250 gram gegrilde groente (koeling, zonder zout)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 gepelde halve walnoten
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • mespunt chilivlokken
  • citroensap

Bereiding

  1. Snijd de groente in stukken.
  2. Pel het teentje knoflook.
  3. Hak de walnoten met de knoflook met een staafmixer of in de keukenmachine klein.
  4. Voeg de stukken groente, de komijn en de chilivlokken toe en pureer alles fijn.
  5. Maak de puree op smaak met wat citroensap. Roer er eventueel een beetje water door.
  6. Lekker met in repen gesneden winterwortel, bleekselderij en paprika.

Ingrediënten over?

Walnoten
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 50 kcal 50 kcal
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 4 gram 4 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept