Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gegrilde groentedip

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 250 gram gegrilde groente (koeling, zonder zout)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 gepelde halve walnoten
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • mespunt chilivlokken
  • citroensap

Bereiding

  1. Snijd de groente in stukken.
  2. Maak het teentje knoflook schoon.
  3. Hak de walnoten met de knoflook met een staafmixer of in de keukenmachine klein.
  4. Voeg de stukken groente, de komijn en de chilivlokken toe en pureer alles fijn.
  5. Maak de puree op smaak met wat citroensap. Roer er eventueel een beetje water door.

Menusuggestie

Lekker met een tuinbonendip, in repen gesneden groente zoals winterwortel, bleekselderij en paprika, stukken bruin(Turks) brood en pepertjes.

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Hazelnoten amandelen walnoten
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 45 kcal 115 kcal
Eiwit 1 gram 5 gram
Koolhydraten 4 gram 9 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 3 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 1 gram
Vezels 1 gram 5 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept