Materialen
Ovenschaal/bakplaat, grill
Bereiding
- Was de artisjokken en snijd de steel en 1/3 van de bovenkant af. Snijd de droge uiteinden van de grote onderste bladen af.
-
Snijd de artisjokken in vieren en verwijder het hooi binnenin.
-
Kook de parten artisjok in ruim water met wat citroensap in 10-12 minuten gaar. De artisjok is gaar als een blaadje makkelijk is los te trekken. Door iets zwaars op de groente te leggen, zoals
een bord of kom, blijven ze tijdens het koken onder water.
- Rooster het brood krokant.
- Verwarm de grill voor.
-
Maal het brood tot kruim en meng dit met de geraspte kaas.
-
Neem de artisjokken uit het water en laat ze uitlekken.
- Leg de artisjokken in een ovenschaal of op een bakplaat en verdeel het kaasmengsel erover.
- Grill de artisjokken enkele minuten totdat de kaas goudgeel kleurt.
- Trek de blaadjes van de artisjok en schraap met je tanden het zachte deel van de harde blaadjes af. Deze harde blaadjes kun je niet eten. Uiteindelijk houd je het artisjokhart over. Deze kun je helemaal opeten.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.