Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gebakken vijgen en abrikozen met kardemomhoning

Dit nagerecht heeft een zalige zoete smaak vanwege de abrikozen, vijgen en honing.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • ½ limoen
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 4 verse vijgen
  • 1 eetlepel honing
  • 1 mespunt gemalen kardemom

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de limoen. Pers de limoen uit en rasp een stuk van de schil.
  3. Was de abrikozen en snijd ze in repen.
  4. laat de abrikozen in wat water met geraspte limoenschil en wat limoensap wellen.
  5. Was de vijgen en snijd ze aan de bovenkant kruislings in.
  6. Zet de vijgen in 2 ovenvaste schaaltjes en druk de ingesneden partjes wat uit elkaar.
  7. Meng de honing met de kardemom en druppel dit over de vijgen. Bak de vijgen 10 minuten in de hete oven.
  8. Voeg de gewelde abrikozen toe en bak ze nog 5 minuten mee.
  9. Serveer de vijgen met de abrikozen warm of lauw.

Ingrediënten over?

Halve limoen
Bewaar een halve limoen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Vijgen heeft deze maand (september) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 195 kcal 195 kcal
Vet 0 gram 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 40 gram 40 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Eiwit 2 gram 2 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept