Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gebakken tofu met pittige saus

Gebakken tofu met pittige saus

De pittige saus van sesam, gember en peper geeft een intense smaak aan de gebakken tofu.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • ½ rode peper
  • 1 bosui
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 eetlepel pindakaas, 100% pinda's
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of of ketjap manis
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel (rijst)azijn
  • chilipoeder of cayennepeper
  • ½ struik bleekselderij
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram volkoren noedels
  • 150 gram tofu
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  2. Wrijf in een vijzel het sesamzaad voor een deel klein of maal het heel kort in de keukenmachine.
  3. Verwijder van de peper een deel van de pitjes. Snijd het stuk peper in schuine ringen.
  4. Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen.
  5. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  6. Verdun de pindakaas met 2 eetlepels water, de sojasaus, de sesamolie en de azijn.
  7. Maak de saus pittig met het sesamzaad, de rode peper, de bosui, de geraspte gember en chilipoeder.
  8. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Smoor de bleekselderij in de margarine in ca. 8 minuten zacht.
  9. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Snijd de tofu in dunne plakken en dep ze met keukenpapier droog.
  11. Bak de tofu in de hete olie aan beide zijden in ca. 6 minuten goudbruin.
  12. Druppel het sausje over de tofu en serveer de noedels en bleekselderij erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van sojasaus en margarine.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik de bleekselderij in deze selderijstamppot met walnoten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bleekselderij is deze maand (oktober) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 695 kcal 695 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 80 gram 80 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept