Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gebakken oesterzwammen

De gebakken oesterzwammen serveer je met een paddenstoelenmengsel van andere paddenstoelen en geitenkaas.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olie
  • mespunt tijm
  • 50 gram verse geitenkaas

Bereiding

  1. Maak de oesterzwammen schoon. Houd 2 grote achter en snijd de rest in repen.
  2. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de hele oesterzwammen kort. Leg ze op 2 borden.
  4. Fruit de sjalot in de rest van de olie glazig.
  5. Bak de repen oesterzwammen met wat tijm en peper mee.
  6. Meng van het vuur af de geitenkaas door het paddenstoelenmengsel en verdeel dit over de 2 oesterzwammen.

Ingrediënten over?

Verse geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Geitenkaas is ook heerlijk op brood met plakken tomaat, radijs, geraspte wortel of rettich.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Oesterzwammen is deze maand (oktober) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 115 kcal 115 kcal
Vet 9 gram 9 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 2 gram 2 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 5 gram 5 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept