Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gebakken aubergine en courgette

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 150 gram kalkoenfilet
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 (rode) ui
  • 1 eetlepel olie
  • 50 gram semi zongedroogde tomaatjes
  • oregano

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen gaar en bruin.
  4. Was de aubergine en de courgette en snijd ze in plakken.
  5. Pel de ui en snijd hem klein.
  6. Fruit de ui zacht in de olie.
  7. Voeg de aubergine en de courgette toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
  8. Snijd de tomaatjes klein en voeg dit de laatste 5 minuten toe. Maak de groente op smaak met wat oregano.
  9. Serveer de kalkoen en de aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Zongedroogde tomaatjes:
Gebruik een schone vork om de tomaatjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Ze zijn in een goed afgesloten pot ongeveer 1 maand in de koelkast houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 485 kcal 485 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept