Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gebakken aardappelen met kruidige vleesreepjes en snijbonen

Gebakken aardappelen met kruidige vleesreepjes en snijbonen

Lekker gekruide hamlapjes en aardappelparten uit de oven. Begin op tijd met de marinade voor de hamlapjes, die moet een uur trekken.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 525 kcal

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels (pikant) paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • 200 gram hamlap
  • 500 gram (vastkokende) aardappelen
  • 400 gram snijbonen

Materialen

Vijzel/keukenmachine, bakplaat, bakpapier

Bereiding

  1. Pel de knoflook.
  2. Maal de knoflook in een vijzel of met een keukenmachine met de helft van het paprikapoeder, de oregano, de helft van de olie en wat peper tot een pasta.
  3. Snijd het vlees in reepjes, meng de pasta erdoor en was je handen. Laat het vlees 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Maak de aardappelen schoon en snijd in parten.
  6. Roer de rest van het paprikapoeder door de rest van de olie en meng met de aardappelen.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de parten aardappel erover. Bak de aardappelen 10 minuten in de hete oven.
  8. Schep de vleesreepjes naast de aardappelen en bak samen in 15-20 minuten gaar en lichtbruin in de oven.
  9. Maak de snijbonen schoon, snijd in ruiten en kook in weinig water in 5-10 minuten gaar.
  10. Serveer de snijbonen bij de aardappelen en vleesreepjes.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijbonen is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor onbewerkt vlees (rund, varken, lam) met een topkeurmerk. Biologisch en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 525 kcal
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 49 gram
Waarvan suikers 1 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 40 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.