Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gazpacho met zomerkruiden en een spiesje

Deze koude soep van tomaten breng je op smaak met zomerse kruiden.

  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 600 gram rijpe tomaten
  • ½ sjalotje
  • ½ teentje knoflook
  • peper
  • ½-1 eetlepel (rode wijn) azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 takjes (platte) peterselie
  • 4 blaadjes lavas (maggiplant) of selderij
  • 6 sprieten bieslook
  • stukje komkommer

Materialen

4 spiesjes

Bereiding

  1. Was de tomaten, snijd ze in stukken en verwijder harde delen.
  2. Pel het sjalotje en de knoflook.
  3. Pureer de tomaten met het sjalotje en de knoflook heel fijn.
  4. Laat de soep minimaal 1 uur op een koude plaats afgedekt staan, dan ontwikkelen de tomaten meer smaak.
  5. Maak de soep op smaak met peper, wat azijn en de olijfolie.
  6. Was de kruiden en knip ze klein. Strooi de kruiden over de soep.
  7. Schaaf van het stukje komkommer 4 dunne linten. Rijg de linten aan een spiesje. Leg de spiesjes op de soep.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 60 kcal 60 kcal
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 5 gram 5 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept