Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Garnalensalade

De salade van komkommer, bosui en koriander maak je af met garnalen. Heerlijk!

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch

Ingrediënten

  • 3 takjes koriander
  • 1 bosuitje
  • stukje komkommer
  • ½ kleine citroen
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 150 gram Hollandse of Noorse garnalen

Bereiding

  1. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  2. Was de bosui en snijd hem in smalle ringen.
  3. Was het stuk komkommer en snijd het in dunne plakken.
  4. Maak een sausje van het citroensap, de olie, de koriander en wat peper.
  5. Leg op 2 borden plakjes komkommer en verdeel de garnalen er over.
  6. Strooi de uienringetjes erover en druppel het sausje erop.

Ingrediënten over?

Garnalen:
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4° C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.
Bewaar garnalen in blik of glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).

De komkommer is lekker op een broodje roomkaas.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Garnaal is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Grijze garnaal uit de Noordzee is een tweede keuze. 

Past in dieet

  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 110 kcal 110 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 3 gram 3 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Zout
1,8 gram 1,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept