Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Garnalensalade met doperwtjes

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 4 kleine slabladen
  • ½ sinaasappel
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 10 sprieten bieslook
  • 200 gram Hollandse garnalen

Bereiding

  1. Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje water. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Was de slabladen en dep ze droog.
  3. Was de halve sinaasappel. Snijd 4 mooie reepjes uit de schil en rasp wat van de schil.
  4. Maak een dressing van de yoghurt, 2 eetlepels sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil.
  5. Was de bieslook en knip het klein.
  6. Meng de garnalen met de doperwtjes, de dressing en de bieslook. 
  7. Plaats de slabladen op kleine borden en vul ze met het garnalenmengsel. Garneer met een reepje sinaasappelschil.

Ingrediënten over?

Sla
Bewaar een krop sla langer door hem op water te zetten. Snijd een dun plakje van de onderkant af, waar de steel heeft gezeten en zet de krop in een kommetje water in de koelkast. Of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek.
Gebruik sla voor deze aardappelsalade.

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat garnaal (grijs, hollands). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Hollandse of Noorse garnaal met MSC. De rest is tweede keus.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 80 kcal 80 kcal
Eiwit 10 gram 10 gram
Koolhydraten 5 gram 5 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept