Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Garnalensalade met ansjovisdressing

De dressing van ansjovis geeft de garnalensalade een speciale smaak.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 rijpe tomaat
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • stukje komkommer (ca. 10 cm)
  • ¼ appel
  • 100 gram Hollandse of Noorse garnalen

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  2. Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
  3. Fruit de sjalot met het gemberpoeder in de margarine zacht. Voeg de stukjes tomaat en ansjovisfilets toe en laat de ansjovis al roerend “smelten”.
  4. Laat dit afkoelen en roer er de yoghurt door. Maak de dressing op smaak met wat peper.
  5. Was het stukje komkommer en snijd het in lange reepjes.
  6. Was het partje appel en snijd het in reepjes en meng het door de komkommer. Verdeel dit over 2 bordjes.
  7. Schep de dressing door de garnalen en verdeel het over de bordjes.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal (grijs, hollands). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Hollandse of Noorse garnaal met MSC. De rest is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 125 kcal 125 kcal
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 5 gram 5 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 10 gram 10 gram
Zout
1,8 gram 1,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept