Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Garnalen met mangosalsa

De fris-pittige mangosalsa serveer je samen met de garnalen op toast.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • ½ mango
  • ½ sjalot
  • stukje Spaanse peper
  • limoen
  • 4 takjes koriander
  • ½ eetlepel olie
  • 2 bruine boterhammen
  • 100 gram Hollandse of Noorse garnalen

Bereiding

  1. Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit, schil het en snijd het in kleine blokjes.
  2. Snijd de sjalot en de peper heel fijn.
  3. Was de limoen en snijd van het buitenste deel een stukje van de schil. Snijd het stukje schil heel fijn. Pers de limoen uit.
  4. Was de koriander en knip het kruid klein.
  5. Meng alles door elkaar.
  6. Laat de salsa op een koele plaats afgedekt een paar uur staan.
  7. Rooster de boterhammen en snijd ze een keer schuin door.
  8. Leg op elk bord 2 driehoekjes brood. Schep de salsa ernaast en verdeel de garnalen er over.

Ingrediënten over?

Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Mango heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal (grijs, hollands). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Hollandse of Noorse garnaal met MSC. De rest is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 205 kcal 205 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
1,6 gram 1,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept