Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Funghi trifolati

Dit voorgerecht maak je van oesterzwammen of champignons. Gebakken in knoflook en met peterselie smaken ze heerlijk.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram oesterzwammen of champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper

Bereiding

  1. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de oesterzwammen in repen of de champignons in vieren.
  2. Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes.
  3. Was de peterselie en knip het klein.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook goudgeel.
  5. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur gaar.
  6. Neem de pan van het vuur en meng er de peterselie en wat peper door.
  7. Geef de paddenstoelen op kamertemperatuur.

Ingrediënten over?

Oesterzwammen:
Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw.
Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Oesterzwammen is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 75 kcal 75 kcal
Eiwit 4 gram 4 gram
Koolhydraten 2 gram 2 gram
Waarvan suikers 0 gram 0 gram
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept