Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Fruit in zoete bakjes

Fruit in zoete bakjes

De bakjes maak je door brood te roosteren in een muffinvorm. Zo ziet je nagerecht er feestelijk uit.
  • 4 personen
  • minder dan 30 minuten
  • nagerecht
  • 120 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 4 (oude) bruine boterhammen
  • vloeibare margarine
  • 4 gedroogde abrikozen
  • ½ peer
  • 1 mandarijn
  • 2 eetlepels hüttenkäse

Materialen

Muffinvorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de korsten van het brood. Rol het brood met een deegroller dunner.
  3. Bestrijk de holtes van een muffinvorm dun met margarine.
  4. Duw het brood in de vormpjes, druk goed aan zodat er bakjes ontstaan. Bak de broodbakjes in 6-8 minuten in de hete oven lichtbruin en knapperig.
  5. Laat de bakjes buiten de oven afkoelen.
  6. Maak het fruit schoon en snijd het klein.
  7. Meng het fruit met de hüttenkäse en vul hiermee de bakjes.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Maak van de broodkorsten croutons en verwerk in Radicchio rosso met walnoten of Spinaziesalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Peer is deze maand klimaatvriendelijk in Nederland verbouwd.
Kies bij voorkeur voor kaas met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 120 kcal
Vet 2 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 21 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 4 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.