Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Fruit in zoete bakjes

De bakjes maak je door brood te roosteren in een muffinvorm. Zo ziet je nagerecht er feestelijk uit.

  • 4 personen
  • 15-30 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 4 (oude) bruine boterhammen
  • vloeibare margarine
  • 2 theelepels suiker
  • 4 gedroogde abrikozen
  • ½ peer
  • 1 mandarijn
  • 2 eetlepels jam zonder suiker
  • 2 eetlepels hüttenkäse

Materialen

muffin bakvorm

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de korsten van het brood. Rol het brood met een deegroller een beetje dunner.
  3. Bestrijk 4 holtes van een muffinvorm dun met margarine en strooi de suiker er in.
  4. Duw het brood in de vormpjes, druk goed aan tot er bakjes ontstaan. Bak de broodbakjes in 6 - 8 minuten in de hete oven lichtbruin en knapperig.
  5. Neem ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
  6. Maak het fruit schoon en snijd het klein.
  7. Meng het fruit met de jam en de hüttenkäse en vul hiermee de bakjes.

Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden of fruit.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Peer is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 130 kcal 130 kcal
Eiwit 4 gram 4 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept