Bereiding
- Bekleed een bakplaat of bakvorm die in de
vriezer past met bakpapier.
-
Verdeel de yoghurt over de bakplaat,
waardoor een dunne laag van ½ centimeter dik
ontstaat.
-
Verspreid het fruit en de noten over de yoghurt
laag en druk ze voorzichtig in de yoghurt.
-
Plaats de bakplaat in de vriezer voor
minimaal 3 uur of tot het volledig stevig is.
-
Haal de yoghurt uit de vriezer en breek in
stukjes.
-
Serveer ze gelijk of bewaar in een
luchtdichte verpakking in de vriezer om er later van te genieten.
Extra informatie
In deze video zie je hoe je stap voor stap dit recept maakt.
Variaties
Ook lekker met restjes fruit. Je kunt ook een andere magere of halfvolle yoghurt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van appel of banaan met kaneel en ongezouten walnoten.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.