Materialen
Keukenmachine of staafmixer
Bereiding
- Pel de sjalot en snijd klein.
-
Schrap eventueel de wortel en snijd in plakjes.
-
Schil het stuk gember en rasp fijn.
-
Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot en gember zacht.
-
Voeg de wortel toe en bak dit even mee.
-
Voeg het water met het stukje bouillontablet toe en kook de groente in 10 minuten gaar.
- Rooster de boterhammen.
- Was de courgette en snijd in plakken. Bak de courgette in de margarine lichtbruin.
- Was de sinaasappel en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
-
Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Voeg het sap van de sinaasappel toe en breng weer aan de kook.
-
Was de peterselie en snijd klein.
- Breng de soep op smaak met wat geraspte sinaasappelschil, peper en garneer met de peterselie.
-
Beleg
de helft van het brood met halvarine en kaas en de andere helft met de
courgette en rucola.
- Serveer de soep met de boterhammen.
Ingrediënten over?
Ui:
Bewaar een ui afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Je kunt ook de kaas weglaten en alle boterhammen met zelfgemaakte hummus, courgette en rucola beleggen.