Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Frisse wortelsoep

Weinig tijd en toch uitgebreid eten? Maak deze soep als voorgerecht. Het is zo klaar.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch
  •  

Ingrediënten

  • 1 sjalotje of stukje ui
  • 1 winterwortel (250 gram)
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 1 sinaasappel
  • 2 takjes peterselie
  • peper

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  2. Schrap de wortel en snijd hem in plakjes.
  3. Schil het stukje gember en rasp het fijn. 
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot en de gember zacht. 
  5. Voeg de wortel toe en smoor dit enkele minuten mee.
  6. Voeg 300 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook de groente in 10 minuten gaar.
  7. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
  8. Pureer de wortelmassa in de keukenmachine of met een staafmixer.
  9. Breng de soep met het sinaasappelsap weer aan de kook.
  10. Was de peterselie en knip het klein.
  11. Maak de soep op smaak met wat geraspte sinaasappelschil, peper en strooi de peterselie erover.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Stukje ui:
Verpak een stuk ui in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 120 kcal 120 kcal
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 5 gram 5 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept