Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Forel met tomatensaus

Forel krijgt nog meer smaak, wanneer je ze met deze tomatensaus serveert.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 kleine forellen
  • peper
  • volkorenmeel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 500 gram broccoli
  • 100 gram kerstomaatjes
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • oregano
  • basilicum

Bereiding

  1. Bestrooi de forellen van binnen en van buiten met peper en bestuif de vis met volkorenmeel.
  2. Bak de vis in de hete margarine in ca. 15-20 minuten bruin en gaar.
  3. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  5. Kook de broccoli in een bodempje water in ca. 5 minuten gaar.
  6. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  7. Verwarm de tomatenblokjes met de kerstomaatjes, oregano en wat peper.
  8. Was de basilicum en knip het klein.
  9. Maak de tomatensaus op smaak met de basilicum. Geef de saus, de macaroni en de broccoli bij de vis.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Kerstomaat heeft deze maand (juli) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat regenboogforel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies forel met ASC of kweek uit Nederland.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 610 kcal 610 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 50 gram 50 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept