Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Forel met gembersaus en gepofte aardappel

Forel met gembersaus en gepofte aardappel

De gembersaus geeft de forel een verrassende smaak. Je hebt ook meteen je wekelijkse portie vis weer binnen.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 500 kcal

Ingrediënten

  • 2 grote aardappelen
  • 2 kleine forellen
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram snijbonen
  • 1 bolletje gember op siroop (potje)
  • 15 gram gember
  • 75 ml halfvolle yoghurt
  • ½ citroen

Bereiding

  1. Was de ongeschilde aardappelen goed en dep ze droog. 
  2. Prik met een vork enkele gaatjes rondom in de aardappelen. Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten. 
  3. Leg de aardappelen op een plat bord in de magnetron. Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden. Reken per aardappel op 6-8 minuten. Keer ze halverwege de tijd een keer om.
  4. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren.
  5. Bestrooi de schoongemaakte forellen met peper.
  6. Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de vissen in ca. 15 minuten gaar en bruin.
  7. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook ze in weinig water in 10 minuten gaar.
  8. Snijd het bolletje gember heel fijn.
  9. Schil het stuk gember en rasp het fijn.
  10. Roer de gember door de yoghurt. Maak op smaak met peper en een kneepje citroensap.
  11. Maak met een vork het aardappelkruim wat los en schep wat van de saus op de gepofte aardappelen.
  12. Snijd 2 plakken van de citroen.
  13. Geef de saus en de plakken citroen bij de forel en de snijbonen.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Gember op siroop
Bewaar de gember in het gesloten potje in de koelkast. Gebruik een schone lepel om een bolletje gember uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. De gember is nog ongeveer 1 maand houdbaar.
Gebruik een stuk gember om heerlijke verse thee van te zetten!

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Snijboon'. Dit product is deze maand (mei) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat regenboogforel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies forel met ASC of kweek uit Nederland.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 500 kcal
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 45 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 40 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept