Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Flapjacks

Knapperige havermoutkoeken gezoet met appel en rozijnen.

  • 20 personen
  • 30+ minuten

Ingrediënten

  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram rozijnen
  • 75 gram dadels, zonder pit
  • 2 appels of 200 gram appelmoes zonder suiker
  • 200 gram havermout
  • 50 gram zachte margarine (kuipje)
  • 20 gram geschaafde amandelen

Materialen

bakpapier

Bereiding

  1. Hak de hazelnoten klein.

  2. Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
  3. Pureer de dadels met een staafmixer of in de keukenmachine.
  4. Was de appels en rasp ze. Meng dit direct door de gepureerde dadels.
  5. Voeg de havermout, de margarine, de hazelnoten en de rozijnen toe en meng het met een lepel tot een deeg. Laat het deeg afgedekt een half uur in de koelkast opstijven.
  6. Warm de oven voor op 170 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Bestrooi het werkvlak met geschaafde amandelen. Druk hierop het deeg tot een platte rechthoekige lap. Bestrooi de bovenkant met de rest van de geschaafde amandelen. Snijd de lap in rechthoekjes en leg ze op de bakplaat.
  8. Bak de flapjacks in ca. 15 minuten gaar en lichtbruin. Laat ze iets afkoelen, neem ze van de bakplaat en laat ze op een rooster verder afkoelen.

Ingrediënten over?

Dadels:
Verse dadels zijn nog 5 dagen houdbaar in de koelkast. Gedroogde dadels blijven langer goed: ongeveer 6-9 maanden op een droge plek buiten de koelkast. 
Van de overige dadels en wat geschaafde amandelen kun je deze simpele sinaasappelsalade maken.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 105 kcal 105 kcal
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 10 gram 10 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 2 gram 2 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept