Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Fishfingers met pittige groente

Fishfingers met pittige groente

Zo zet je een heerlijk creatief visrecept op tafel.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 200 gram pangasiusfilet
  • citroensap
  • 1 winterwortel
  • 1 dunne prei
  • stuk witte kool of knolselderij
  • ½ rood pepertje
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • 3 eetlepels volkorenmeel
  • 2 theelepels kerrie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd de pangasius in repen van 2-3 cm dik en halveer de repen.
  3. Wrijf de stukken vis in met peper en druppel er wat citroensap over. Laat de vis 5 minuten liggen.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Halveer de wortel en de prei in de lengte en snijd de helften in stukken. Snijd de witte kool of knolselderij in reepjes.
  6. Snijd het stukje peper fijn.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de groente enkele minuten.
  8. Voeg de peper en de tomatenpuree toe en pers het teentje knoflook er boven uit. Bak dit even mee.
  9. Voeg de bouillon toe en smoor de groente verder gaar.
  10. Meng het volkorenmeel met de kerrie in een diep bord.
  11. Wentel elk stuk vis goed door het meel, zodat het aan alle kanten bedekt is.
  12. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de fishfingers in 4-6 minuten rondom lichtbruin en gaar.
  13. Leg de vis op de groente en geef de aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies pangasius met het ASC keurmerk.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 645 kcal 645 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept