Bereiding
- Breng in een grote soeppan het water met het bouillontablet, de spliterwten, het vlees en het laurierblad aan de kook.
-
Draai het vuur laag en kook de soep 45 minuten, of tot de spliterwten gaar zijn en uit elkaar beginnen te vallen.
-
Schep af en toe met een schuimspaan het schuim van de soep en roer met een spatel over de bodem van de pan om eventueel aanbranden te voorkomen.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de knolselderij en de winterwortel in kleine blokjes.
-
Snijd de preien in ringen.
-
Neem het vlees uit de pan. Verwijder het bot en snijd het vlees in stukjes.
-
Verwijder het laurierblad.
-
Doe het vlees met de knolselderij, de wortel en de prei terug in de pan.
-
Kook de soep nog 20 - 30 minuten op heel laag vuur tot de groente gaar is.
-
Roer de soep goed door tot een gebonden geheel ontstaat.
-
Was de selderij en knip het klein.
-
Roer de selderij door de soep. Strooi er wat peper over.
-
Verdun de soep eventueel met wat water als het te dik is.
-
Laat je de soep een nacht staan? De volgende dag heet
het snert. Het smaakt dan nóg lekkerder. Ook dan geldt: verdun de soep met
wat water als het te dik is.
Extra informatie
Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Knolselderij
Dek het snijvlak af met plasticfolie. Bewaar het stuk in de koelkast nog maximaal 4 dagen. Maak van de rest van de knolselderij deze lekkere winterse stamppot.