Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Ensalada verde

Ensalada verde

Lekkere groene salade van sperzieboontjes, peultjes en komkommer.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 95 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram sperziebonen
  • 100 gram peultjes
  • ½ teentje knoflook
  • ½ eetlepel azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ komkommer
  • 100 gegrilde (groene) paprika zonder zout(koeling)

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen en de peultjes schoon. Snijd de sperziebonen een keer door.
  2. Kook de sperziebonen 10 minuten in weinig water. Voeg de peultjes toe en kook de groente verder beetgaar.
  3. Pers het stukje knoflook uit boven een kom.
  4. Klop er met de azijn, wat water, de olie en peper een dressing van.
  5. Laat de sperziebonen en de peultjes uitlekken en meng de dressing erdoor. Laat dit afkoelen.
  6. Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakjes.
  7. Snijd de paprika in blokjes.
  8. Doe alle groente in een schaal en strooi de blokjes paprika erover.

Ingrediënten over?

Stuk komkommer:
Bewaar een stuk komkommer verpakt in plastic in de koelkast. Gebruik de rest op brood of rasp het stuk en maak er met wat yoghurt en knoflook een tzatziki van.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Peultjes'. Dit product is deze maand (maart) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 95 kcal
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 6 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vezels 5 gram
Eiwit 3 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept