Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Eiwrap met spinazie en tomaatjes

Ideaal om je restjes mee op te maken

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 hand spinazie
  • 2 tomaten
  • 2 gekookte aardappelen
  • 8 takjes bieslook
  • 2 eetlepels zuivelspread

Bereiding

  1. Kluts de eieren met de melk (of water) in een kom.
  2. Voeg wat peper toe aan de eieren.
  3. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de helft van het mengsel op laag vuur tot een omelet.
  4. Bak nog een omelet in de rest van de olie.
  5. Laat de omelet afkoelen.
  6. Was de spinazie en hak hem grof.
  7. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  8. Snijd de aardappelen in blokjes.
  9. Was de bieslook en snijd het fijn.
  10. Doe de zuivelspread in een bakje en voeg er bieslook aan toe.
  11. Smeer een lepel zuivelspread op de eiwrap.
  12. Voeg de helft van de spinazie, tomaat en aardappelen toe en rol hem op.
  13. Herhaal dit met de andere wrap en serveer.

Ingrediënten over?

Spinazie over? Maak er deze makkelijke pasta van > Tagliatelle met spinazie en champignons

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spinazie is deze maand (april) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 320 kcal 320 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram 7 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept