Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Eieren in pittige groentestoof met macaroni

Eieren in pittige groentestoof met macaroni

Dit recept met ei is lekker makkelijk te maken.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons
  • 2 tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 200 gram volkoren macaroni
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen, de paprika in blokjes, de champignons in vieren en de tomaten in blokjes.
  3. Maak de peper schoon en verwijder een deel van de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper klein.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de hete olie glazig.
  5. Voeg de rest van de groente, de peper en de koriander toe en smoor de groente in ca. 6 minuten gaar.
  6. Kook ondertussen de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Maak 4 kuiltjes in de groente en breek de eieren er voorzichtig in. Doe een deksel op de pan en laat de eieren op laag vuur in ca. 10 minuten gaar worden.
  8. Geef de macaroni erbij.

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (september) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 595 kcal 595 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept