Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Eieren in groentesaus

Dit simpele ei-gerecht ziet er heel feestelijk uit. Lekker met broccoli en volkorenboterhammen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 250 gram broccoli
  • 4 flinke tomaten
  • 2 paprika 's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • gerookt paprikapoeder
  • peper
  • 4 eieren
  • 6 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  3. Snijd de tomaten en de paprika's in stukjes en de knoflook en de ui in snippers.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  5. Voeg de tomaten en de paprika's toe en smoor de groente 5 minuten zacht.
  6. Maak de groente op smaak met gerookt paprikapoeder en peper.
  7. Maak 4 kuiltjes in de groente en breek de eieren er boven.
  8. Laat de eieren met een deksel op de pan in ca. 10 minuten stollen.
  9. Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
  10. Geef de broccoli en het brood bij de eieren in groentesaus.

Ingrediënten over?

Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast. Maak van de rest een broccolisoep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 545 kcal 545 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,4 gram 1,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept